onsdag 1 maj 2013

Våren!

Nu är våren här,  äntligen!
I förrgår bakade jag en grapecake. Den såg ut som en vindruvsklase och smakade vindruva.
Det var kompisen Harriet som fyllde år igår så hon fick den i födelsedagspresent.
Tydligen var den väldans god för hittills har jag bara fått positiva recensioner =)

Jag utgick från den här sidans grunder http://birdonacake.blogspot.se/2012/05/watermelon-flavored-cake.html?m=1
I grunden står det white cake mix. Det hade jag ju inte men eftersom jag visste på ett ungefär vad white cake bestod av så utgick jag från den här sidans http://kokboken-ellinor.blogspot.se/2013/03/regnbagstarta.html?m=1 grund recept med torrvarorna och gick vidare med de våta på den förra sidan.
Givetvis gjorde jag druvpure istället för melonpure. Obs! Ha med skalet på druvorna,  det är där smaken sitter.
Hällde smeten i en specialform där resultatet ser ut som halva fotbollar.
Sen trimmade jag kanterna med en sax.
Gjorde ett litet hål på det som skulle vara undersidan på varje "boll" och tryckte i ca en matsked med frosting.
När jag monterat klart smetade jag på resten av frostingen och lade på den utkavlade, färgade sugarpasten. Dekorerade men rankor och ett vinblad.
Avslutningsvis penslade jag på ätbart glitterpulver för effekten =)

Lycka till och ställ frågor om ni undrar något!

2 kommentarer:

Harriet Johannesson sa...

Tårtan gjorde succé! Alla gillade den.

SkogsÄlvan sa...

Det lät som ljuv musik i mina öron!