torsdag 8 november 2012

När slutar det göra ont?

Ni vet att jag skrev om min svärmor som gick bort i september förra året. Tyvärr fick vi inte ha min svärfar kvar så särskilt länge efter det.
Jag har bara inte orkat skriva om det tidigare, men han gick bort den 2 augusti i år.... =(
Fortfarande gör det ont. Fruktansvärt ont. Bara jag tänker på det kommer tårarna så jag gör allt för att inte tänka på det. Mycket kanske är för att det goick fort, alldeles åt helvete för fort.
Han hade ju hostat i 15 år och slutligen blev det en ordentlig utredning på varför. I mars, tror jag det var, fick han diagnosen lungfibros, dammlunga.
I juli sökte han efter en tids problem med att han hostat etter värre och även med blodiga upphostningar, kanske han hostade blod för att han åt Waran, tänkte vi. Tyvärr var det inte bara det, han hade fått en lunginflammation.
Lungfibros i kombination med lunginflammation ger inga bra odds, speciellt som han gått så många år med en obehandlad lungfibros. Ett par dygn låg han på hjärt-lung-akutvårdsavdelningen för att bli nerflyttad till intensivvårdsavdelningen (IVA). Efter ca 15-17 dygn ringer de från IVA, kl 03.40 på morgonen och säger att respirator via mask inte fungerar längre, han måste sövas och intuberas för att få tillräckligt med syre och därmed kanske tillfriskna. Min sambo fick sista orden med sin pappa... <3 p="p">Efter tre dygn sa de att det sker ingen förbättring så att det bästa är att se till att han inte har ont och låta honom somna in när kroppen sagt sitt.
Om inte detta händelseförlopp är hastigt och plötsligt och därmed chockande då vet jag inte =(
När det gällde svärmor så visste vi ju, i flera år hade hon haft SLE, en reumatisk sjukdom i de inre organen och dessutom fick hon ju en cancerdiagnos och fanns med oss i minst 6 veckor innan hon gick bort därefter.

Dessa senaste 18 månader i min familjs liv har varit fruktansvärda. Och ingen annan än min sambo och mina vänner har jag haft att krama. Mina barn har jag fått trösta, min sambo har jag fått trösta...tur att både han och mina vänner har tröstat mig tillbaka <3 p="p">
Men smärtan finns där, ännu, långt in, när ska den gå över....?

2 kommentarer:

Marie sa...

Mi kära vän. Tyvärr kommer det aldrig att gå över man lär bara hantera det på ett annat sätt. Jag sörger min far fortfarande efter 13 år men idag gör det inte så ont. Han e ju me oss sittandes på ett moln me benen dinglande o utan smärta. Kramar om massor.

SkogsÄlvan sa...

Mmmm, men tills jag kommit dit har jag många tårar kvar.
Tack min vän <3