onsdag 9 oktober 2013

Höst!

Nu är det höst och allt är färggrant och vackert ute. Tyvärr kommer ju kylan och det råa samtidigt men men. Bara elda i pannan och kura med en filt under infravärmen på altanen.

Ibland slås man av hur snäva människor kan vara i sitt tankesätt. Hur - tja, trångsynta de uppenbarligen är. Jag tror att mycket hänger på att som man känner sig själv- känner man andra. Så är du typen som skulle rymma olovandes då tror du det om andra. Eller så kanske du bara helt enkelt är så jävla nyfiken och i ett enormt stort behov av kontroll så att du inte kan släppa på konventionen. För- osäkra människor utan självförtroende och bristande självkänsla har ett oförståeligt stort kontrollbehov. Annars skulle dessa människor gå under.
Varför blir man sådan då?
Jo jag tror lite beror på oviljan att förändras, oviljan att låta det som varit vara just det, en erfarenhet, att sluta titta i backspegeln. Då fastnar man i ett sådant beteende. Det tråkiga är bara att det påverkar så många fler det kan till och med förstöra både tillvaron och livet för de som blir utsatta. Och när barn blir indragna i detta blir det katastrofala konsekvenser. Dessvärre kan dessa kontrollerande människor bli oerhört manipulativa så att de kan övertyga den mest luttrade med rätt ordval oavsett grundvärderingarna som finns innerst inne.
I dessa fall kallar man det för hjärntvätt.
Sådant som många religiösa sekter sägs utöva. Då krävs det en avprogrammering efteråt.

Nu skiter jag i vilket och går vidare men vissa principer kommer jag att vidhålla.

Inga kommentarer: