fredag 28 januari 2011

Nämen; Snö!

Jaha, nu snöar det, igen. Hade varit skönt om vintern kunde bestämma sig. Antingen töa eller ge f*n i att töa! Ja ja, bara vi kan komma iväg i morgon till kära mor i Partille. Har ju varit lite svårt på senaste, först snökaos och senare dunderförkylning hos moderskapet...

Idag bidde det faktiskt kyckling i ugnen och brysselkål med smööööööör ;)

Till middagen hade vi två extra middagsgäster, kompisar till Kim o Vanja. Sedan fick de glass till efterrätt. Ja ja, det är ju fredag ;)

Min gamla gamla golden , 14½år gammal, börjar bli riktigt gammal. Han är ju nästan döv, har ledsyn och hyfsat senil...och när han blir nödig blir han det NU! Hinner man inte släppa ut honom händer det en olycka.... Men servera mat så galopperar han, visa oxöron hoppar han eller om han får syn på en ute springer han och hoppar som en unghund, gissa om det är svårt att ta beslutet....

Nä, nu ska jag gå och läsa saga för Kimpan.
Natti natti!

2 kommentarer:

Mamman sa...

Vilken hög och aktningsvärd ålder din golden har uppnått.

Det är jättejobbigt när de har sådana ålderssymptom och samtidigt visar att de är pigga. Låter lite som vår gamle leonbergerhane förutom att han hatade karlar och till slut inte gick att lita på då han inte såg vem som kom. Så usch vilket svårt beslut det var att ta!

Men han kan leva ett tag till iaf även om det kanske inte handlar om flera år. Vi valde ju att låta Leo somna in pga ovanstående. Men han hade rejäla problem med kisseriet. Det rann ur han mitt på golvet så han hann inte ut alls det sista. Vet tyckte vi tagit rättt beslut för han hade flera ålderssymptom. Men det var nog lättare att ta beslutet just pga karl-hatet. Ett halvår innan vi tog bort han så nafsade han till en karl så det började blöda. Inget djupt bett men en rejäl rispa.

Baksidan av att vara djurägare är detta!

Kram

SkogsÄlvan sa...

Ja, det är nackdelen med att ha djur, man överlever dem alldeles för fort!
Ännu så länge är han snäll mot allt o alla trots synnedsättningen, han är i grunden en Florence Nightingale =) så oavsett om han ser eller hör dåligt kommer han nog vara snäll.

Men när vi tar beslutet, då kommer det att vara tungt...känns jobbigt att bara behöva tänka på det =(