onsdag 30 november 2011

Men du talar inte om dig själv...

När ska du tala om dig själv? frågade hon.
Hittills har du ju pratat på om alla andra runt dig, med farten som en kulspruta. Men inte ett ord om dig själv...
Hur mår du?
Hur går det med studierna?
Jag känner mig mentalt helt slut säger jag då.
Varför? frågar hon.
Jag vet inte, svarar jag och det alldeles för fort, enligt henne...
När ska du ta hand om dig själv med samma iver och energi?

Mmm, så kanske det är...någonstans på vägen glömmer man bort sig själv när man ska finnas där för alla i ens närhet..(tro mig, det gör jag gärna)
När man ska försöka värja sig från attacker från fiendeland o dyl....

Men, nu, från och med detta nu, ska jag leta efter vad jag tycker om, vad som ger mig glädje och vad som får mig att må bra. Jag vet att det finns, för det har funnits förut. Det gäller bara för mig att hitta det igen. Om jag så ska leta med lykta och metalldetektor, så ska jag hitta detta som gjorde mig lycklig en gång. Innan jag började må som jag mår nu.
Jag är fullt medveten om att en hel del som hänt under detta år har påverkat mig och mitt mående men samtidigt, jag kan ju inte låta det sluka mig helt och hållet, som det är på väg att göra nu.

Tag dig i kragen, kvinna!!!

lördag 26 november 2011

Kommentarernas vara eller icke vara..


Nu har några klagat på att det inte går att kommentera och jag har testat allt. Vemsomhelst får vid dags dato kommentera men om ni har ett blogger konto och den här bilden dyker upp:

Klicka bara på rutan som förstorar fönstret och där finns inloggningen...

Som här nedan:

Blogger är lite slarviga med sina
inloggningssidor, helt klart....




I övrigt har jag en hel del att säga men tyvärr inte riktigt sorterat upp det i hjärna och hjärta för att ta det här men det kommer, var så säkra, fast med synonymspråk.... =I

tisdag 22 november 2011

Varför gör de så?

Ibland undrar man varför människor gör som de gör.
Varför finns det människor som utesluter andra?
Är det något i det självupplevda eller har man blivit influerad av vad andra säger och gör. Kanske är det någon i ens omedelbara närhet som danar en. Föräldrar, partners, vänner eller släktingar. Vems är ansvaret när det sedan går snett?
Är det inte ett personligt ansvar?
Tja, det beror på. Är det barn det handlar om är ansvaret inte helt och hållet personligt, då är det de vuxna som har ansvaret. Ett barn vet inte alltid per automatik vad som är rätt eller fel. Det är de vuxnas värderingar som lär barnet det. Om man som vuxen inte lär ett barn att vara tolerant mot andra, oavsett hudfärg, värderingar eller övriga tillkortakommanden då blir barnet lättare en översittare eller som värst växer det upp som en blivande rasist. Rasism behöver inte omfatta enbart främmande folk, det kan även innebära rasism mot handikappade, sådana som har andra hinder eller till och med kön. Även rörande klasstillhörighet är rasism utbrett.
Som tur är, finns det många som ser hela bilden när de blivit vuxna och ändrar tankesättet, därmed också blir tolerantare.
Vi som föräldrar har ett oerhört ansvar när det gäller att lära barn att se. Se vad som gör skillnader och att uppskatta och ta tillvara på det som skiljer. Vi kan inte framföra ett tankfartyg med enbart kaptener. Ett tankfartyg med en filantropisk kapten är det mest lönsamma med minst personalomsättning. Så är det.
Våra liv är som tankfartyg, alla i ens omgivning har olika personligheter och färdigheter. De som är lite svagare ska lyftas fram av de starkare och de starkare ska vara vänliga och toleranta. Alla har vi dåliga dagar, inte tu tal om det, men det gäller också för omgivningen att acceptera att det finns och ta det med ro.

Just nu har Arbetsförmedlingen en sådan kampanj där de som är annorlunda lyfts fram som resurser istället för belastningar. Detta är mycket bra. Tänk om alla kunde tänka så...

Jag lär mina barn att se annorlunda, oavsett vad det gäller, som en tillgång, som något som skapar omväxling och positivitet. En resurs helt enkelt.
Själva är de annorlunda med sin utåtriktade attityd, både på gott och ont. Inte alltid en rak attityd är välkommen - tyvärr. Men de skulle aldrig lämna någon utanför, där är pudelns kärna i min uppfostran. Hänsyn, lojalitet och solidaritet, respekt och filantropi, detta är något som samhället borde byggas på.
Och vi börjar med våra barn...

måndag 21 november 2011

Hu, det var nära!

Skulle, som varje dag, gå ut på min skolas sida via google chrome idag. Fick hicka när jag får en ruta och en obehaglig 'pling' med att filen inte kan hittas, ominstallera programmet. Men vad f*n!!!
Någon, troligen någon av ungarna, mest troligt sonen har avinstallerat chrome. Då är alla bokmärken inklusive lösenord och övrig viktig information borta!!!! Aaaarrrgghh!
Jag startade om datorn i tron att den bara strulade lite, sånt kan ju hända, men icke, chrome var och förblev avinstallerat... BAJS!
Som tur är har jag en schemalagd backup varje söndag så jag återinstallerade chrome och hämtade de senaste backupade filerna från den externa hårddisken och voilá! Där var allt som det skulle, tillbaka, lösenord, ja, rubbet! Puh! Blev änna lite svettig där en stund...
Nu kommer det bli restriktioner vad gäller datoranvändningen.....vill inte vara med om detta igen!
Tack Jonas och Jimmy för att ni hjälpte mig med inställningar för backup!

Nu är det jul igen...bonusdottern julpyntar för fulla segel, allt för att hinna för sin äldre syster....tja, jag klagar inte, det blir ju mysigt!

I övrigt, mellan ups och downs, tror jag att jag mår bra.....Awuna gör det i alla fall så här långt, med förlängd antibiotikakur...

Hej!

måndag 14 november 2011

...och sen blev mamman gråhårig...

Är det någon där ute av er som någongång har försökt att få en drygt elvaårig pojk att städa sitt rum? Någon? Jaså, och om du lyckades - hur, jag bara undrar- hur gjorde du då???
Jag säger till, sambon säger till, jag säger en gång till, sambon ytterligare en gång, nästa tillsägning; nu börjar det låta som tjat, och till slut är det ett evigt tjatande, en rundgång...
Jag har hotat med att tömma rummet, även gjort så, hotat med indraget umgänge med kompisar och gjort så, rummet är och förblir ett kaos utan dess like....
Även veckans datatid har varit indragen men icke, rummet är en soptipp. Jag har lovat McDonald's men inte blev det mer städat för det...
Enda gången det faktiskt blev lindrigt rent i rummet var den gången bonusdottern bad honom, ja, ni läste rätt, hon bad honom....
Eller den gången jag faktiskt tömde rummet och storsanerade när han inte var hemma...
Men ändå, utan en pinal, kunde han stöka ner, han är ett geni i nerskräpning, min son, och jag älskar honom!

söndag 13 november 2011

2011, sämsta året i mannaminne

Detta året har till största delen bara varit bedrövligt och sorgligt.
Inte nog med att jag miste min älskade svärmor, nu fick jag beskedet om att min väns morfar dog igår efter att ha blivit påkörd av en bil.
Alltså, det räcker nu!
Som jag tidigare nämnt så håller vi allihopa mentalt andan fram till årsskiftet och ligger lågt. Nästa år ska bli det bästa i våra liv! (annars.....) *hötter med näven*

Men inget negativt inlägg utan lite ljus...
Awuna är sitt gamla pigga jag igen och äter som en häst. Hoppar efter godbitar och pratar som aldrig förr. Och själv funderar jag på att banta Cesar....han börjar, nej, han är riktigt fet nu....så blir det när man i ett obevakat ögonblick snor den sjuka flocksysterns mat...mhm...typ nästan varje dag...

fredag 11 november 2011

Och....

Idag åkte jag till frukostklubben på VUP:en. Där var en kille som hette Håkan och pratade om detta här med att ha eget. Jag har ju varit lite sugen på det ett tag, men inte riktigt säker på vad.
Efter att ha hört min historia tyckte han att jag skulle satsa på att bli hovslagare. Tja, varför inte, den åsikten hade min egen hovslagare till och med redan för något år sedan.
Så detta kommer jag nog att kolla närmare på.

Jag tror Awuna är skendräktig....
Jag hade bäddat min säng så fint innan jag åkte, helt i onödan, för hon har byggt bo av våra täcken och kuddar samt hämtat mjukisdjur hos ungarna och lagt dit....och ve mig om jag tar dem, då snor hon snabbt tillbaka dem och lägger på plats... suck

Jahaja, bara att vänta ut damen.

Nu ska det bli sen lunch.

torsdag 10 november 2011

Rätt kul =)

Nu har jag lagt upp vårens studier, gött. 450 poäng, bara sådär.
Ska samla mig och göra färdigt de andra kurserna också...
Så när jag då är på väg ut till bilen efter att ha varit hos studievägledaren ringer telefonen; Barnens pappas flickvän (himla trevlig tjej =)) Stackars tjej, hon har blivit stående med död bil, två barn och matkassar, en rejäl bit hemifrån.... Tja, vad gör man inte =) In i bilen och iväg. Väl framme konstaterar vi att det var remhaveri och tomt batteri... Ingen idé att bogsera den bilen hem då det hade blivit mörkt ute...som tur var fick vi låna en uppfart att parkera bilen på och uppfartens ägare för att få hjälp med att flytta bilen... Änglar finns!

Imorgon blir det frukostklubb på
VUP:en. En mysig stund tillsammans med kursarna och senare en föreläsare, olika varje gång.
Nu ska jag fly sovrummet en stund för en sista cigg i pannrummet....anledningen till att jag flyr är Awunas hiskeliga äggmört-fjärtar, det märks att hon äter igen............

Alltså...

Nu kanske det har sett ut som gnäll senaste dagarna. Nu är det slut med det!

Ok, jag sov kanske inte så bra inatt som man borde, men det är ok ändå, jag vaknade och gick upp och tog mig till VUP:en ändå =)

Hundarna och barnen blev utfodrade. Awuna medicinerad. Bilen startade som den skulle. Däremot hade det hänt en olycka vid Åbromotet som gjorde att jag inte kunde köra den väg jag är van vid...vilket slutade med att jag ändade upp i Balltorp(!) *djup suck* Ut på motorvägen igen och satsa på Göteborg och Hamnarna så att jag skulle komma rätt... =) Inte lätt när man kör vilse, he....

Nu är jag här.

Nåja, jag skulle ju sluta gnälla, ja....

Så här långt ser det ut att gå bra med Awuna.

Och min älskade sambo, han har bokat in oss på en tu-man-hand-weekend i december på hotell och allt! Det gjorde mig glad!

onsdag 9 november 2011

Kursförlängning

Japp, så fixade studievägledaren förlängningen.
Gött, nu har jag på mig fram till årsskiftet att göra klart mina fyra kurser.
Ordnar sig nog =)

Och så kom jag på idag att jag (attans också!) hade glömt att betala för besiktningstiden som kom på posten så den tiden kan jag nog fetglömma....... Jaja, blir till att sätta sig och boka ny tid manuellt på nätet, har ju fixat allt på volvon så att den skulle gå igenom ju...då vill man ju inte missa trumfens ögonblick ;)
Förra året gick ju inte lika bra med jettan....spansk flagg i fönstret.... -"Käre svärfar, kan du hämta mig vid bilprovningen, jag får inte köra hem....." Den var lite jobbig =)

Våran Ford Explorer är just nu inne på verkstad, lite för att kolla varför fylhjulsdriften inte vill vara med...återstår att se vad de kommer fram till, hade varit najs att ha den till vintern, våran backe upp är inte att leka med.....när den är full med snö...

Nåja, livet går sakta men säkert sin gilla gång och nu väntar vintern runt hörnet. Ska bli skönt och samtidigt inte att få snö. Snön ljusar ju upp tillvaron men kan samtidigt vara ett aber när det gäller plogning, skottning och framkomlighet. Det gäller att anpassa farten efter väglaget.

Häpp!

Varför livet suger och även några positiva saker....

Jag mår helt enkelt inte bra.....och sånt suger och är negativt.....

Nu till de positiva sakerna =)
Awuna äter som hon ska och verkar må tipptopp. Häromdagen, när hon inte orkade mer mat, tog hon matskålen i munnen och bar bort den till Cesar(!) vilken blev överlycklig...han som aaaaldrig får tillräckligt med mat, tjockisen =)
Han har ju blivit behandlad med ett kastrationschip och uppvisar tydliga kastratsymptom- fet och loj, fast busenergin finns allt där fortfarande =)

Idag på eftermiddagen, ska jag åka till min syster och fika.
En påminnelse: Syrrans blogg

måndag 7 november 2011

Minsann!!!

Idag stod hon och hoppade efter maten, ingen tid att vänta här inte! Äntligen är tvångsmatningens tid över!
Hon pratade och hade sig, inhalerade maten hon fick också.

Sedan ska det ju tilläggas att jag vaknade en minut innan bussen gick...07,07.....det var bara att ringa ner till busschauffören och be honom att åka... En stund efter det ringer sambon och talar om att våra hästar springer ärevarvet runt grannens hus... Suuuuck...
Vanja gick ner och kom upp efter en stund, inga hästar där. Så det var bara att ringa skolan och säga vad som hänt och att barnen blir sena, maila min kursledare om vad som hänt och sen sätta sig i bilen och åka ut och leta.
Efter mycket om och men hittade vi dem i en trädgård längre bort...
Vanja hade med sig grimma och grimskaft och trädde på Sol detta, sedan svingade hon sig upp på och vallade Wilma och fårskrället i värsta westernsilen! jag måste säga att hon ser så grymt läcker ut där på ryggen och vilken balans och hållning! Min tjej det!!!

Nu är jag på kursen och nu börjar lektionen igen, hej!

söndag 6 november 2011

Små små steg...

Med små små steg blir hon bättre, våran Awuna.
Det jobbigaste har varit att jag har fått tvångsmata henne för att hon ska få i sig någon mat alls...inget kul men ack så nödvändigt...
Nu finns där nästan inga flytningar kvar, ett gott tecken. Antibiotika kuren och smärtstillande/antiinflammatoriska medicinen gör förhoppningsvis sitt jobb. På allt elände hade hon givetvis en begynnande öroninfektion...troligen pga Cesars intensiva 'slicka-örat' fasoner...så där blir det också medel i öronen, det gillas inte alls av damen...
Hon pratar i alla fall nu när jag kommer och när hon vill vara med och leka så det är ett sundhetstecken och känns glädjande.
Varje dag nojar jag loss och går över henne med en osynlig lupp; inga flytningar-check, verkar hon ha feber-check, andas hon regelbundet/oregelbundet-check, allmäntillstånd-check, äter-check.... Man hade kunnat göra mer med livet känner jag men just nu får jag nöja mig med den här snäva tillvaron...
Och en sak är säker, inget nytt kommer att startas upp innan årsskiftet, alla tecken talar för att inget gott kommer att bli annars detta året. Nu kommer vi mentalt att hålla andan tills andra sidan nyår för att inget mer ska hända lilla loppan, Awuna...
Sedan blir det nya friska tag, nytt år-nytt liv!

Imorgon blir det kurs igen. Vup. Imorgon hoppas jag också att studievägledaren hör av sig ang förlängning av mina kurser...för som det är just nu så är det skit med studierna.

fredag 4 november 2011

Ibland suger livet hårt....

Jag skulle ha bloggat för flera dagar sedan men det har hänt lite grann som har gjort att jag inte orkat.


Sedan så fick jag akut åka in med lilla dräktiga Awuna igår morse då hon plötsligt började blöda. Väl på veterinärstationen konstaterades att hon mycket riktigt var dålig men att de hade så mycket att göra så de inte kunde ge min vovve en adekvat vård, därmed satte sig den gulliga sköterskan och ringde runt för att se vart jag kunde åka. Det blev Borås Blåstjärnan. Väl där tog de in mig med en gång. Underbara människor. Veterinären där sa direkt att det var livmoderinflammation, jag var så jävla nära, fick svälja många gånger för att inte börja störtgråta där inne på rummet...inte nu igen... Vi gick vidare in och gjorde ett ultraljud. Där såg vi en kvarvarande valp, den rörde sig inte...död....fy fan....
Nu fick hon ligga kvar över natten för en massiv insats, medicinsk behandling. Allicin och antibiotika intravenöst. Dropp för att pigga upp henne lite, som tur var kom jag in i ett så tidigt skede så hon var inte för medtagen och hade bara en lättare temphöjning, fast tillräcklig för att visa att hon var sjuk. Dessutom så var hennes livmoder inte alltför förstorad tackochlov!
Troligen med tanke på symptomen som jag upplyste veterinären om så har Awuna fått en ecoliinfektion...och sådana bakterier finns ju överallt...får la låsa in henne i ett sterilt rum nästa gång ;)

Annars finns det positiva saker här i min tillvaro med; I morse till exempel, bad jag sonen att sätta på kaffe. Kommer ut i köket en stund senare och tittar ner i kaffet som nu, upphällt var blandat med grädde, och konstaterar med en suck att det blir till att dricka kaffe med sump i, som brukligt är när sonen satt på kaffe...då säger han; Men mamma, jag hade i vaniljpulver i kannan! Min älskade söte gullige son! Han vet att jag älskar kaffe med grädde som smakar vanilj!!!!

Man måste se det positiva i tillvaron, så är det, annars skulle man bara bryta ihop och tyna bort. Jag som säger att det som inte dödar det härdar fick som svar från syrran att jotack, och se ut som en skrynklig orustfiskare....? =)