torsdag 25 oktober 2012

Recept på lax med mandeltäcke

Jag fick en rejäl sida lax, den var nog på drygt 900 gram. Grunnade på vad jag kunde göra med den. Något gott.
Tog då fram mixern, magic bulleten i mitt fall. Hällde i
en knapp burk krossade tomater,
en dutt vitpeppar,
en dutt svartpeppar,
tre matskedar tomatpure,
två fiskbuljongtärningar,
½ gul lök och ca 50 gram smör.
Hade nu mandelmjöl hemma så
två matskedar sådant åkte också i. Körde på tills det såg blandat och slätt ut. Hällde ut det så det täckte fisken och strödde på resten av mandelmjölet så det såg ut att vara täcke av ströbröd.
Bakade det i varmluftsugn, 160-180 grader tills det hade en god färg. Ca 30 minuter för ofryst fisk och lägre temp och längre tid för fryst.

Smaklig måltid!
Ps! Eva, du får berätta vad du tyckte om det :-)


Inga kommentarer: